Over mij

David Dijkstra

In sociale media, u mij vinden met behulp van de naam van mijn persoonlijke blog en Twitter-account. Als u geen gebruik maakt van sociale media, stuur me dan een e-mail voor deze blog. De enige reden waarom ik ben het maken van dit bericht is om u te bedanken voor het lezen en commentaar in de comments sectie. De beste feedback is positief en positieve feedback zal helpen bij het verbeteren van deze blog. Als je vragen hebt, of je het antwoord hier niet vinden, neem dan gerust contact met mij op. Dit is mijn eerste blog op sociale media. Gelieve te genieten, te delen en liken!

Een paar jaar geleden werd ik geïnspireerd door een paar jongens die blogden over potloden en het idee om potloden te gebruiken als creatief hulpmiddel voor kunst. Sinds het begin, heb ik een fan van de potloden en hebben gekocht velen van hen. Ik heb geprobeerd heel wat potloden in verschillende kleuren en in verschillende stijlen, maar ik heb nog steeds de voorkeur aan de zwarte kreeg ik toen ik een kind was (van een winkel genaamd "Hoffman" in Rotterdam) en de zwarte potloden kreeg ik bij een briefpapier winkel in Rotterdam genaamd "Hoffman" (ik denk dat die naam is alleen voor het gemak).

In 2017 werd ik geïnterviewd door de Telegraaf en gaf ik ze een aantal mooie verhalen over de potloodwereld en de potloodindustrie.

Ik ben eind 30 nu. Ik begon potlood-maken in de late jaren '70 toen mijn zus maakte de eerste potloden (en ik gebruik nog steeds de originele versie). Mijn vader deed veel dingen in het vak vanaf het moment dat hij in 1965 naar Nederland kwam. Ik begon potlood-maken ongeveer 15 jaar geleden, toen ik nog in de dienstverlenende industrie. In die jaren was er veel potlood maken dat met de hand werd gedaan, dat was met de hand geweven (zoals mijn moeder maakte). Toen begon een nieuwe generatie potlood te maken (zoals mijn neefjes en nichtjes). De eerste handgeweven potloden waren in de vroege jaren '90. Deze nieuwe generatie groeide op in een tijd waarin er veel nieuwe technologieën waren die je moest leren. Ik ben zelf ook een goede leraar. Ik denk dat we allemaal dingen leren door eraan te werken.

Mijn Ebook, dat Pencils and Pencils in Motion heet, is uitgegeven door BiblioBooks, en ik ben ook co-editor van de Pencil Book Society. Ik schrijf over potloden omdat ik het leuk vind om ermee te werken.

Er zijn twee soorten potloden, gewone potloden (in Europa bekend als potloden d'art, of "kunstpotloden") en het schrijven van potloden. De eerste werd uitgevonden in de zeventiende eeuw door een Italiaan genaamd Pino, en werd gebruikt in Italië, Nederland en de Verenigde Staten, maar het gebruik ervan was voornamelijk beperkt tot het schrijven op papier. Vandaag, schrijven potloden zijn een zeer populair product in de Verenigde Staten, vooral in de openbare scholen, en ze kunnen worden gevonden in bijna elke school in het land. Het schrijven potlood heeft geen gum, dus het is gemakkelijk om op te tekenen, en het is een geweldig hulpmiddel voor kinderen. Ze hebben ook een mooi geluid voor hen, en ze zijn geweldig voor de klas.